Snart i gang

Rektor ved Hadsel videregående skole informerte i dag elevene ved skolen om at byggearbeidet settes i gang innen kort tid.

Peab bygger nye Hadsel VGS og fagskole

nyskolenPeab Nilsen & Haukland skal bygge nye Hadsel videregående skole og fagskole på Stokmarknes i Vesterålen. Kontrakten har en verdi på ca. 119 millioner kroner, og byggherre er Nordland fylkeskommune.

− Vi har satset stort på å få dette prosjektet, så det er en gledens dag for oss. Vi jobber hver dag for å være en viktig samfunnsbygger i Nord-Norge, og dette prosjektet har stor verdi for oss, også utover det økonomiske. Her skal vi bygge både for våre unge og for miljøet, sier daglig leder Bård Hansen i Peab Nilsen & Haukland.

Tre bygg blir til to

Hadsel videregående skole og fagskole består i dag av tre bygg. I første fase av prosjektet skal det ene bygget rives, og erstattes med et nybygg i tre etasjer med et areal på 3000 m2.

− I andre fase skal vi starte på utomhus og bygg nummer to. Bygget skal rehabiliteres med blant annet nye fasader og vinduer. Innvendig blir det bygningsmessig og teknisk oppgradering. Til slutt skal vi rive bygg nummer tre og ferdigstille utomhus, forteller Hansen.

Massivtre og limtre

Nybygget skal bygges i massivtre og limtrekonstruksjoner i både bærende konstruksjoner og etasjeskillere. Dette blir kombinert med ordinære bindingsverkkonstruksjoner i tre og kledning i brent treverk.

− Bruk av massivtre stiller store krav til vår utførelse. Gode leverandører er viktig, men en stor fordel med treverk er at råvarene finnes i umiddelbar nærhet. Samtidig synes vi det er positivt å kunne ivareta tradisjonshåndverk med våre dyktige og engasjerte fagarbeidere, sier Hansen.

Sterk miljøprofil

Byggherre Nordland fylkeskommune har bevisst valgt å satse på miljø i prosjektet, både i valg av materialer og løsninger. Tømmer er et fornybart råstoff og trematerialer har et stort bruksområde. Trebygg har jevnere temperaturer gjennom året, noe som er en stor driftsøkonomisk fordel. I tillegg kan alt gjenvinnes når den tid kommer.

På toppen av dette etableres et eget solcelleanlegg ved skolen. Dermed vil den nye skolen få dekket 35 prosent av energibehovet med grønn energi fra eget kraftverk.

Oppstart på byggeplass er i september 2017. Nybygget skal overleveres i august 2018 med innflytting planlagt til februar 2019. Hele prosjektet skal være overlevert før august 2019.

Comments

comments